599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Λικέρ φράουλας

προβολές
Μερίδες:
20
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 κιλό φράουλες 
  • 2 μπουκαλάκια μικρά κονιάκ
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • φλούδα από μισό λεμόνι
print
Σε ένα μπόλ που να μπορούμε να το σκεπάσουμε, βάζουμε τις φράουλες, αφού πρώτα τις πλύνουμε και τις ψιλοκόψουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το κονιάκ και την φλούδα λεμονιού.

Σκεπάζουμε το μπόλ και το κουνάμε να ανακατευτεί το μίγμα μας.
Το αφήνουμε μία μέρα σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Ανοίγουμε ξανά το μπόλ την άλλη μέρα και ανακατεύουμε  (αυτό το κάνουμε για να λιώσει καλά η ζάχαρη και να κατεβάσει τα υγρά της η φράουλα), το ξανακλείνουμε και το αφήνουμε για άλλη μία μέρα.

Τρίτη μέρα το ξαναανακατεύουμε, το αφήνουμε μισή μέρα και αφού αφαιρέσουμε το λεμόνι με ένα τουλπάνι ή με ένα ψιλό σουρωτήρι, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

Διατηρείται στο ψυγείο αλλά κι έξω, είναι πολύ δροσιστικό με ένα δύο παγάκια, τέλεια γεύση και πανεύκολο!!