599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Λουκανοπιτάκια

προβολές
Τεμάχια:
64
Xρόνος προετοιμασίας:
40' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 30γρ. ξερή μαγιά
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. ζάχαρη
  • 600γρ. λουκάνικα φρανκφούρτης
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ (προαιρετικά)
  • σουσάμι
print
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το αυγό, το σπορέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε αλεύρι σε μία επιφάνεια και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι. Έπειτα χωρίζουμε το μπαστούνι σε οκτώ ίσα μπαλάκια.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε έναν κύκλο, τον οποίο χωρίζουμε σε οκτώ ίσα τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο αλείφουμε μουστάρδα (μπορούμε πάνω από τη μουστάρδα να αλείψουμε και κέτσαπ).

Στη συνέχεια στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε ένα λουκανικάκι, σηκώνουμε λίγο τη ζύμη στα πλαϊνά και τυλίγουμε μέχρι τη μέση. Έπειτα παίρνουμε την κορυφή από το τρίγωνο και κλείνουμε όμορφα το λουκανοπιτάκι (Δείτε στις φωτογραφίες).

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια, τα αλείφουμε με γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας, ψήνουμε στον αέρα στους 200οC για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.