599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Cheesecake Nutella

προβολές
Μερίδες:
12
Xρόνος προετοιμασίας:
40' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
180' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
Για τη βάση
 
  • 300γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 125γρ. βούτυρο
  • 100γρ. φουντούκια
  • 6 πουράκια σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
 
  • 600γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη

Για το στολισμό
 
  • πουράκια σοκολάτας
print
Για τη βάση

Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200οC για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια σπάμε τα πουράκια με τα χέρια και τα ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, το αλάτι και το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας nutella και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι ή φόρμα με διάμετρο 23 εκ. και στρώνουμε τη λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα της βάσης και με τη βοήθεια ενός ποτηριού την ισιώνουμε. Προσέχουμε η βάση να ανεβαίνει στα τοιχώματα του ταψιού (να είναι πιο ψηλή στα πλαϊνά - όπως στη φωτογραφία 7). Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
 
Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα τυριού με τη nutella και την άχνη, έτσι ώστε να γίνει μία ωραία κρέμα. Την βάζουμε πάνω από τη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με πουράκια.


Υ.Γ. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου