599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Βασιλόπιτα

προβολές
Μερίδες:
16
Xρόνος προετοιμασίας:
30' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 500γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. γλυκού μπέκεν πάουντερ
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 120γρ. γάλα
  • 80γρ. κονιάκ
  • 200γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 5 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 6 κουτ. σούπας γάλα
  • 45 μπαλίτσες σοκολάτας
  • σταγόνες άσπρης σοκολάτας
print
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέκεν πάουντερ.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε ένα άλλο μπολ.

Στη συνέχεια χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει μία κρέμα, προσθέτουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (το διαλύουμε κοντά στο μπολ μας, γιατί αφρίζει), το προσθέτουμε στο μείγμα μας και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.

Προσθέτουμε εναλλαξ σιγα σιγά το αλεύρι, το κονιάκ και το γάλα.

Έπειτα, αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, βάζουμε το φλουρί και ψήνουμε στους 175οC για 1 ώρα.

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στη βασιλόπιτα και βγει καθαρό. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει.

Για το γλάσο

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη κουβερτούρα με το γάλα. Στη κρύα βασιλόπιτα, αλείφουμε το γλάσο, τοποθετούμε τις μπαλίτσες σοκολάτας γύρω-γύρω και στολίζουμε με τις σταγόνες άσπρης σοκολάτας.


Υ.Γ. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου