599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Bulle - Σουηδικά Ψωμάκια

προβολές
Τεμάχια:
10
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
15' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
Για τα bulle
  • 25 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 250ml γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ)
  • 3 ½  κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση
 
print
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε έως τους 37oC και λιώνουμε τη μαγιά (θα πρέπει το υγρό να το αντιλαμβανόμαστε ούτε ζεστό ούτε κρύο).

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακουλέ, το αλάτι, το υγρό μίγμα με τη μαγιά και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη (ίσως η ζύμη χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι, δεν θα πρέπει να κολλάει αλλά ούτε και να είναι σφιχτή). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί καλύπτοντας το μπολ με ένα πανί για 30 λεπτά.

Έπειτα, ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο (22cm x 40cm) και απλώνουμε το γλυκό να πάει παντού. Μετά προσθέτουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε φέτες περίπου 1,5cm και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα (τις τοποθετούμε αραιά γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν). Τα σκεπάζουμε με ένα πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Χτυπάμε ένα αυγό, αλείφουμε τα bulle και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 oC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 10’-15’).