599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Μανιταρόσουπα

προβολές
Μερίδες:
5
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 750 γρ. μανιτάρια (διάφορα)
  • 15 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μαρούλι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κούπα φρέσκο άνηθο
  • Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • ½ κούπα ρύζι καρολίνα
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινή θέλετε τη σούπα)
print
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Πλένουμε καλά τα κρεμμύδια, το μαρούλι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισή κούπα λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα μαρούλια να μαραθούν. Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, ψιλοκομμένα), το αλάτι και το πιπέρι.

Η σούπα είναι έτοιμη, όταν βράσει το ρύζι.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά στο μούλτι, προσθέτουμε τα λεμόνια και ελάχιστο αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη-λίγη ζεστή σούπα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα αδειάζουμε το μίγμα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
 
Η σούπα είναι έτοιμη!