599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ψωμί ολικής άλεσης

προβολές
Τεμάχια:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
45' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. νωπή μαγιά ή 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 670 γρ. (ή 3+1/3 κούπες) χλιαρό νερό
  • σουσάμι

 
print
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι, προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Έπειτα, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Μετά τα 20 λεπτά, πλάθουμε τα καρβελάκια μας, τα τοποθετούμε στο ταψί και αφού σκεπάσουμε το ταψί με μία πετσέτα, τα βάζουμε στο φούρνο στους 50οC με αέρα, αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Περιμένουμε να φουσκώσουν, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Αφού διπλασιαστεί ο όγκος τους, ψεκάζουμε τα καρβελάκια με νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Στη συνέχεια ψήνουμε στους 220οC περίπου για 45 λεπτά.