599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Τσιπούρες στο γκριλ

προβολές
Μερίδες:
4
Θερμίδες:
570 / μερίδα
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 4 τσιπούρες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
print
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας καθαρίσει τα ψάρια μας.

Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Έπειτα αλείφουμε με ελαιόλαδο την κοιλιά του ψαριού, την αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και ρίγανη. Δεν βάζουμε ρίγανη σε όλο το ψάρι παρά μόνο στην κοιλιά για να μην πικρίσει.

Βάζουμε τα ψάρια μας πάνω στην σχάρα του φούρνου και τα αλείφουμε από την πάνω πλευρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε την σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου και από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα υγρά που θα βγάλουν τα ψάρια μας. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Στην συνέχεια γυρνάμε τα ψάρια και από την άλλη πλευρά, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε αλάτι.