599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Τορτελίνια

προβολές
Μερίδες:
6
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
35' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 500γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 150γρ. γαλοπούλα σε κομμάτι
  • 150γρ. ημίσκληρο τυρί (κασέρι)
  • 250γρ. gouda
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 400γρ. ντοματοχυμό agrimon
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
print
Βράζουμε τα τορτελίνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα

Σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό και ρίχνουμε τη γαλοπούλα την οποία έχουμε κόψει σε κυβάκια. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και ρίχνουμε το ντοματοχυμό agrimon, αλάτι, πιπέρι και 300 γρ. νερό. Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.

Έπειτα ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα τορτελίνια. Τοποθετούμε τα μισά τορτελίνια σε ένα πιρέξ, το οποίο πρώτα έχουμε αλείψει με λάδι και από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος, το μισό γκούντα και το μισό ημίσκληρο κασέρι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, έτσι ώστε να δέσουν καλά τα υλικά.