599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Κουλουράκια Νηστίσιμα

προβολές
Τεμάχια:
40
Xρόνος προετοιμασίας:
30' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 μπέκεν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
print
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέκεν πάουντερ, έτσι ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα. Αλείφουμε τα κουλουράκια με χυμό πορτοκαλιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180oC πάνω κάτω στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.