599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Τηγανίτες

προβολές
Τεμάχια:
10
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
4' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 ½ κουτ. γλυκού μπέκεν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 ¼ φλιτζάνια γάλα  
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
print
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέκεν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο  τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χύστε με την κουτάλα το μίγμα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου ¼ του φλιτζανιού μίγμα για κάθε τηγανίτα. Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Περιχύστε και συνοδεύστε με ό,τι υλικά επιθυμείτε (μέλι, σοκολάτα, μπανάνες, φράουλες, ξηρούς καρπούς κλπ).