599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Μανιτάρια πλευρώτους με πιπεριές

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 πιπεριές μεγάλες
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζάνι ημίγλυκο κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
print
Κόβουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια σε σχετικά χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τις πιπεριές για 2 - 3 λεπτά. Ακολούθως, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 2 λεπτά με τις πιπεριές. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν και όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε στη φωτιά για 4 - 5 λεπτά έτσι ώστε να εξατμιστεί το κρασί. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα την οποία έχουμε κόψει σε κυβάκια και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε πολύ απαλά και σερβίρουμε κατευθείαν.

Καλή σας όρεξη!