599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Πορτοκάλι γλυκό και μαρμελάδα

προβολές
Μερίδες:
20
Συνολικός χρόνος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 6 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σούπας λικέρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

ΓΛΑΣΣΟ

  • κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

  • Την ψίχα από τα πορτοκάλια που βγάλαμε τις φλούδες αλεσμένη στο μούλτι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη ακόμα (θα σας εξηγήσω στην εκτέλεση)
print
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε νερό και τις αφήνουμε για 10 ώρες, αλλάζοντας σε τακτικά διαστήματα το νερό τουλάχιστον 4 φορές. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και αφού κόψουμε τις φλούδες κατά μήκος σε μπαστουνάκια τις ρίχνουμε μέσα για 5 λεπτά.

Τις σουρώνουμε αμέσως κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ και το βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το λεμόνι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

ΓΛΑΣΣΟ

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 3 φακελάκια κουβερτούρα για γλάσσο Γιώτης με 1 κουταλιά σπορέλαιο ή 2 κουβερτούρες κομμένες σε κομματάκια με 1 κουταλιά τις σούπας σπορέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία μην μας αρπάξει. Όταν λιώσει βουτάμε τα μπαστουνάκια μέχρι τη μέση ή τα γλασσάρουμε ολόκληρα, τα τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα.


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Το σιρόπι που βάλαμε μέσα τα μπαστουνάκια και μας έμεινε δεν το πετάμε, δοκίμασα κι έκανα μαρμελάδα και έγινε φανταστική!! Έβαλα στο μούλτι τα πορτοκάλια που είχα βγάλει τις φλούδες, τα άλεσα και τα έβαλα μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι προσθέτοντας 1 κούπα περίπου ζάχαρη ακόμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, στο τέλος προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι. Όταν κρυώσει φυλάξτε την σε βάζο!