599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γιουβαρλάκια

προβολές
Μερίδες:
5
Συνολικός χρόνος:
50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα για μέσα στον κιμά 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές λάδι για μέσα στο κιμά 
  • αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρύζι (2 κουταλιές της σούπας λάδι, ξανά για μέσα στην κατσαρόλα) 
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτίνη 

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
print
Σε ένα μπόλ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, κρεμμύδι, αβγό, μαΪντανό, αλάτι, πιπέρι, ρύζι και 4 κουταλιές νερό.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους κερυδιού και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε κανονική κατσαρόλα νερό σχεδόν μέχρι τη μέση, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και 2 κουταλιές της σούπας ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30 με 35 λεπτά. Αμέσως την αβγοκόβουμε.

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Έχω βρει έναν πολύ εύκολο τρόπο, που δεν κόβει ποτέ το αβγολέμονο μας.

Στο μούλτι βάζουμε τα 2 αβγά ολόκληρα, 1 κουταλιά κοφτή γλυκού αλεύρι (αυτό για την συγκεκριμένη σούπα μπορούμε να το παραλείψουμε, εξαρτάται πόσο χυλομένη ή νερουλή  θέλετε την σούπα σας. Προσωπικά την βάζω, δίνει βελούδινη υφή) ή κόρν φλάουερ (κάνουν την ίδια δουλειά) και το χυμό λεμονιού, ανάλογα πόσο ξυνή σας αρέσει. Ολα μαζί τα χτυπάμε  για 2 λεπτά και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα, κουνόντας την κατσαρόλα δεξιά αριστερά. Μην φοβηθείτε, δεν κόβει ποτέ! Δοκιμάστε το.

Καλή σας όρεξη!!!