599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ψωμί χωριάτικο χειροποίητο

προβολές
Μερίδες:
8
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1000γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 20γρ. αλάτι
  • 20γρ. μαγιά
  • 650γρ. νερό
 
 
print
Σε μια λεκάνη της κουζίνας σας βάζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, κάνετε μια λακουβίτσα και θρυμματίζετε τη μαγιά και προσθέτετε το νερό. Αν δεν έχετε μαγιά νωπή, βάλετε ξερή, λιώστε την σε μισό ποτήρι νερό και συνεχίστε την διαδικασία. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, ώστε να κάνετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, να μην κολάει στα χέρια σας. Απλώνετε στην λεκάνη σας ένα πανί, τοποθετήστε το ψωμί και το τυλίγετε το ζυμάρι για 40-45 λεπτά.

Αμέσως χωρίζετε σε δυο ίσα μέρη το ζυμάρι σας και ξανασκεπάζετε με πανιά τα δυο κομμάτια ξεχωριστά. Αν θέλετε τα τοποθετήστε σε φόρμα ή ταψιά. τα αφήνετε 1 ώρα και φουρνίζετε στο φούρνο σας στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και 180 βαθμούς για τα υπόλοιπα 30 λεπτά. Προσοχή, αν ο φούρνος σας είναι δυνατός από την αρχή κατεβάζετε την σχάρα ένα κλικ. Σε μια ώρα το ψωμί σας είναι έτοιμο.

 
Να ευχαριστήσω τα  
Αρτοποιεία & Συνταγές για την συνταγή και την φωτογραφία που μου έστειλε!