599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Μακαρονόπιτα

προβολές
Μερίδες:
12
Συνολικός χρόνος:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο
  • 400 γραμ.φέτα
  • 1/2 ποτήρι νερού γάλα
  • 4-5 αυγά
  • αλάτι -πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • περίπου 2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπουκάλακι σόδα με ανθρακικό
  • λίγο αλάτι
print
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ολόκληρα με το γάλα και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά (αν η φέτα μας δεν είναι πολύ αλμυρή, προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπεράκι).

Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη, λαδώνουμε το ταψί και το τοποθετούμε προσέχοντας να εξέχει γύρω γύρω στα τοιχώματα για να σκεπαστεί στις άκρες καλά.

Ριχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τα μακαρόνια μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο που θα ανοίξουμε.
Χαράσουμε την πίτα μας, ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και την ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις ροδίσει την βγάζουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και..καλή μας όρεξη!!!

ΦΥΛΛΟ

Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας συγχρόνως και την σόδα. Μόλις δούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας και πλάθεται είναι έτοιμη .
Την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια την σκεπάζουμε.