599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Πατατοκροκέτες!

προβολές
Μερίδες:
4
Συνολικός χρόνος:
15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
1 κιλό πατάτες 
1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
6-7 ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλας 
αλάτι πιπέρι
αλεύρι 
λάδι για το τηγάνισμα 



print
 Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό.
Τις στραγγίζουμε ,τις ξεφλουδίζουμε ,και τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών να γίνουν πουρές .
Ρίχνουμε σε μπόλ τον  πουρέ πατάτας και προσθέτουμε το τυρί ,το κρεμμύδι,τον μαιντανό ,την γαλοπούλα ,και αλάτι πιπέρι.
Αδειάζουμε το αλεύρι σε ρηχό σκεύος παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα .
Κυλάμε τις πατατοκροκέτες μέσα στο πιάτο με το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα .
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρίτριμμένο και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο .Εμένα μου αρέσουν με λίγη μαγιονέζα .

Οπως διαβάζετε  δεν βάζω αυγά ,δενβάζω μοσχοκάρυδο που τους δίνει άλλη γεύση ,ούτε χρησιμοποιώ φρυγανιά ,είναι ένας δικός μου τρόπος με πολύ ωραία γεύση ,δοκιμάστε τους και προσοχή στο τηγάνισμα ,πρώτα τηγανίζονται εντελώς από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε και από την άλλη .