599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Σπιτική λαγάνα

προβολές
Τεμάχια:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
40' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
120' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 650 γρ. νερό αρωματισμένο με ρίγανη
  • 750 γρ. νερό
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
print
Βάζουμε 750 γρ. νερό και τη ρίγανη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατόπιν το σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο νερό για τη συνταγή μας.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στην μέση. Διαλύουμε τη μαγιά στο λάδι και μέρος του αρωματισμένου νερού καθώς και την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην τρύπα που κάναμε στο αλεύρι. Το αλάτι το ρίχνουμε γύρω- γύρω στο αλεύρι.

Ζυμώνουμε και συμπληρώνουμε αρωματισμένο νερό μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα. Αφού φουσκώσει το πλάθουμε σε στρόγγυλες λαγάνες. Τις βάζουμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.  Το αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει για λίγο. Κατόπιν κάνουμε λακούβες με το δάχτυλο σε όλες τις επιφάνειες της ζύμης, βρέχουμε με το αρωματισμένο  νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 - 45λεπτά ανάλογα με το φούρνο πάνω- κάτω στον αέρα.