599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Βασιλόπιτα

προβολές
Μερίδες:
12
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 4 κούπες αλεύρι (600γραμ.) για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέκεν πάουντερ
  • 2 κούπες ζάχαρη (400γραμ.)
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1½ κούπα γάλα (375 ml)
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Στολισμός

  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • κουφέτα σοκολάτας
 
 
 
print
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέκεν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέκεν πάουντερ που έχουμε ανακατέψει, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 50 λεπτά.

Μην ξεχάστε το νόμισμα! Τυλίξτε το νόμισμα, αφού το πλένετε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα 10 λεπτά αφότου τη βάλετε στο φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το νόμισμα δεν θα είναι εμφανές. Και του χρόνου με υγεία!!
 

Στολισμός

Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα και περιχύνουμε τη βασιλόπιτα. Στολίζουμε με κουφετάκια σοκολάτας.