599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ψητοί κολιοί στο αντικολητικό τηγάνι

προβολές
Μερίδες:
3
Συνολικός χρόνος:
30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 κιλό κολιούς (κατά προτίμηση μικρούς)
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη 
  • αλάτι
print
Πλένουμε καλά τα ψαράκια μας, αφού βγάλουμε πρώτα τα εντόσθια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο λίγο λάδι, βάζουμε και το ειδικό αντικολητικό τηγάνι με τις ρίγες να κάψει (αν δεν έχετε τέτοιο τηγάνι ψήστε τα στο γκριλ). Παίρνουμε ένα ένα τα ψαράκια, τα κυλάμε ελαφρά στο λάδι "για να μην κολλήσουν" και αλατίζουμε μαζί και την ρίγανη. Τα βάζουμε στην σειρά στο τηγάνι ή σε ένα ταψάκι στο γκρίλ και ψήνουμε. Τα γυρνάμε μόνο αν ψηθούν από την μία πλευρά για να μην μας διαλύθουν.

Μόλις τα βάλουμε στο καυτό αντικολλητικό τηγάνι, κατεβάζουμε την θερμοκρασία κι αν είναι δυνατό σκεπάζουμε το τηγάνι με κάτι σαν την επιφάνειά του πχ. ένα πιάτο. Έτσι δημιουργείτε ατμός και δεν γίνονται ξερά. Κατ' αυτόν τον τρόπο μαγειρεύονται και διάφορα άλλα ψαράκια, που γίνονται ψητά!