599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Kέϊκ δίχρωμο με κακάο & γλάσο σοκολάτα!

προβολές
Μερίδες:
12
Θερμίδες:
525 / μερίδα
Συνολικός χρόνος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 αλεύρι περίπου 500 γραμ. που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμ. βούτυρο (σχεδόν ένα κυπελάκι), αφήνετε λίγο για την φόρμα
  • 2 1/2 φλυτζάνι  ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 2/3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές κακάο (καλό είναι να το κοσκινίσουμε)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ

  • Βούτυρο κι αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 1 κουβερτούρα  γάλακτος όχι την πικρή  ή σταγόνες κουβερτούρας
  • 5 κουταλιές κρέμα γάλακτος 
print
Βουτυρώνουμε τη φόρμα κέικ, την αλευρώνουμε,  χτυπάμε ανάποδα να φύγει το περιτό αλεύρι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να γίνει πιο αφράτο, αν δεν θέλετε μην το κοσκινίσετε. Βάζουμε  στο μπόλ του μίξερ ή με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα  ένα τα αβγά, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα αδειάζουμε  τα 2/3 από το μίγμα στη φόρμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα  καλά να ενσωματωθεί και το αδειάζουμε πάνω από το άλλο μίγμα. Με ένα πιρούνι το βυθίζουμε μέσα στην ζύμη και το στριφογυρίζουμε, έτσι ώστε ζύμη και κακάο να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια. Βάζουμε το κέικ μες στο φούρνο και το ψήνουμε περίπου 1 ώρα.

ΓΛΑΣΟ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε  την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις βγάλουμε το κέικ και κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με την σοκολάτα. Καλό είναι να το φτιάξουμε το γλάσο, αφού έχουμε ψήσει το κέικ μας.

Αν θέλετε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω περί γλασαρίσματος, μπορείτε να αγοράσετε απο τα super market  έτοιμο γλάσο σοκολάτας που απλά μόνο το λιώνετε. Προσοχή μόνο να είναι γάλακτος, να μην πικρίζει το κέικ μας.