599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

προβολές
Μερίδες:
20
Συνολικός χρόνος:
90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • ντομάτες (για σάλτσα ή πολύ ώριμες)
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
print
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τοποθετούμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 – 90 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε να φτιάξουμε. Καταλαβαίνουμε ότι η σάλτσα είναι έτοιμη όταν εξατμιστεί το περίσσιο νερό και γίνει ένας σχετικά πηχτός χυμός ντομάτας.

Όπως είναι καυτή την τοποθετούμε σε βάζα τα οποία πρώτα έχουμε αποστειρώσει  (ένας εύκολος τρόπος είναι να πλύνουμε τα βάζα και να τα βάλουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά). Μόλις γεμίσουμε το βάζο προσθέτουμε το ελαιόλαδο, περίπου μισό δάχτυλο, κλείνουμε το βάζο με καινούριο καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και έχουμε τη σάλτσα μας έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε όλο το χρόνο. Δεν χρειάζονται ψυγείο όσο είναι σφραγισμένες και δίνουν μία ξεχωριστή γεύση στα φαγητά μας.