599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Λικέρ βύσσινο

προβολές
Μερίδες:
20
Συνολικός χρόνος:
90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 50 γρ. γαρύφαλλα
  • 2 μασούρια κανέλα
  • 1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα 
print
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα βύσσινα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα ένα ''πουγκί'' από γάζα με τη κανέλα και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον ήλιο για ένα μήνα περίπου, για να λειώσει η ζάχαρη. Τότε αφαιρούμε το ''πουγκί'' και ρίχνουμε ένα ποτήρι καθαρό οινόπνευμα. Μετά από 3 εβδομάδες φιλτράρουμε το λικέρ(σουρώνουμε) και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν θέλετε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το οινόπνευμα με κονιάκ 5 αστέρων.(τη συνταγή αυτή την είχα γράψει από την κυρία Σούλα Μπόζη) και την έχω κάνει, είναι πολύ ωραίο το λικεράκι!!!