599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γαριδομακαρονάδα

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3-4 κουτ. σούπας λάδι
  • 360γρ. σάλτσα ντομάτας με θυμάρι agrimon
  • 250γρ. ντοματοχυμό agrimon
  • 750γρ. ή 1½ πακέτο μαρακόνια σπαγγέτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • φέτα (προαιρετικά, αν δεν νηστεύουμε)
print
Για τα μακαρόνια

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το αλάτι και τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
 

Για τις γαρίδες

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω το λάδι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύω.

Έπειτα προσθέτω τις γαρίδες, τις οποίες έχω πρώτα ξεπαγώσει. Τις αφήνουμε να βράσουν στο ζουμί τους για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξταμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη σάλτσα και το ντοματοχυμό και παίρνουμε από τα μακαρόνια που βράζουν ένα ποτήρι από το νερό τους και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει ή σάλτσα.

Στο τέλος, αν δεν νηστεύουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα μας φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε το φαγητό μας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.